Månadsmöten

Månadsmötena äger rum i Mathiasgården mellan klockan 13.00 och 15.00. Insläpp från ca klockan 12.15.

Anmäl helst via e-post till vallentuna@spfseniorerna.se

Bindande obligatorisk anmälan kan ske tidigast dagen efter att det närmast föregående månadsmötet är genomfört. Kyrkan tillåter endast 100 personer i lokalen, vilket gör att du bör anmäla dig med e-post så snart som möjligt. Men vänta till dagen efter, eftersom systemet annars kan uppfatta att det är en försenad anmälan till det just genomförda månadsmötet och sorterar bort den.

Vi vill helst ha din anmälan via e-post till vallentuna@spfseniorerna.se. I andra hand – om du inte har e-post, så ring till vår telefonsvarare 072-546 55 63. Meddela också om du är allergisk mot något.

Har du anmält dig men sedan inte kan komma så är det angeläget att du meddelar oss detta, så att någon annan kan erbjudas din plats. Ingen vill se tomma stolar om det är väntelista.

Kostnad 60 kronor i entré. Vi föredrar kontant betalning. Swish kostar 65 kronor.

Onsdag 29 maj
Aase Wisten Koll på läkemedel.

Aase Wisten är med. dr., geriatriker, sakkunnig inom vård och omsorg för SPF Seniorerna. Läkemedelsrelaterade problem är vanliga bland äldre och orsakar många sjukhusinläggningar. Föreläsningen presenterar ett informationsmaterial, ”Koll på läkemedel”, som tagits fram i samarbete mellan SPF- seniorerna, SKPF, PRO och Apoteket AB för en förbättrad läkemedelsanvändning hos äldre. Aase Wisten har skrivit boken Akutgeriatrik, som bland annat används vid läkar- och sjuksköterskeutbildningar.

Onsdag 28 augusti
Birgitta Lindqvist berättar om sitt brokiga och spännande liv i olika länder

Birgitta berättar om sitt brokiga och spännande liv i olika länder. Hon växte upp i Örebro. Studier i svenska, nordiska språk och engelska ledde till en fil.mag. Birgitta drog iväg till Peking mitt under den s.k. Kultur-revolutionen. Sedan dess har hon bott i Finland, Egypten, Japan, Spanien och senast 35 år i Frankrike. Paris är hennes andra hem. Hon debuterade med diktsamlingen ”Odelbart” och sedan har det blivit både novellsamlingar, barnböcker och romaner – sammanlagt 13 böcker. Hennes senaste roman ”Resa över avgrunden” är en roman om postskilsmässotraumatisk stress, PSTSD, och om hur den kan botas.

Onsdag 25 september
Månadsmöte Blueskapellet underhåller med gitarrer, bas, trummor och sång

Slumpens skördar och replokaler förde samman fyra musikanter från Täby och Vallentuna till gruppen Blueskapellet. Äldst är trumslagaren Per-Olof Alm, som i musikkretsar var känd på 60-talet, då i Sleepstones med bland andra Janne Schaffer. Som studiomusiker spelade han på mången singelskiva. De andra tre är Uffe Hörberg, gitarr, Uffe Bengtsson, gitarr och Owe Sjöqvist, bas. Sången delar de på. Blueskapellet har under åren passerat många scener, mestadels tillsammans, med både covers och blues. Numera är det blues som gäller – i Vallentunas fina bluesklimat.

Onsdag 30 oktober
Månadsmöte Franke och Hvenare. 50- och 60-talskavalkad – sång, dans, musik och quiz

Ett program som rör sig mellan nostalgi, humor, finstämt och skratt. Det bjuds på sång, dans, musik och quiz. Kajsa Franke är manusförfattare, dansare och luftartist som vill skapa magiska stunder i tillvaron. Titti Hvenare är sångerska och låtskrivare som med musikens kraft vill beröra själ och hjärta. Välkomna att minnas, sjunga med och beröras av vacker underhållning.

Onsdag 27 november
Månadsmöte Åsa Schwarz AI – möjligheter, risker och vad händer just nu?

Vi står precis i början av en av våra mest omstörtande förändringar. En sak är säker, artificiell intelligens kommer att förändra vårt arbetsliv, våra företag och vårt privatliv. Vilka möjligheter handlar det om? Vad f inns det för risker? Är det något särskilt som vi privatpersoner bör tänka på? Åsa Schwarz är författare, säkerhetskonsult på Knowit Cybersecurity & Law och har lång erfarenhet av cybersäkerhet. Hon har skrivit en rad spänningsromaner, bland annat Dockfabriken tillsammans med Lena Karlin. Boken har riskerna med artificiell intelligens som tema.

Onsdag 11 december
Månadsmöte Luciatåg med barn och därefter Martin Åklint, konsertpianist

Favorit i repris. På decembermötet får vi både njuta av det traditionella och fina luciafirandet med barn och för andra året i rad lyssna på Martin Åklint, pianist och kapellmästare. Han har uppträtt både som solist och med band i Vallentuna de senaste åren. Denna gång kommer han själv och underhåller oss med känd musik. Han har gått musikprogrammet på Södra Latins Gymnasium och tog examen på Kungliga Musikhögskolan 2021. Klasse Möllberg, Robert Wells och Frida Örn är bara några han har uppträtt tillsammans med.