Brev från ordförande

Februaribrev 2024 från ordförande

Februari är årsmötenas månad, så även för oss i SPF Seniorerna Vallentuna.  Onsdagen den 28 februari i Mathiasgården är det dags. Efter årsmötet blir det medryckande sång och musik av trion Vocalettes. Årsmöteshandlingar finns på vår hemsida från den 14 februari och också i pappersform på Träffpunkten. I handlingarna finns bl.a. några nya namn som förslag till styrelsen.

Däremot saknar vi en komplett nomineringsgrupp eller valberedning som en del föredrar att kalla det, för att ge förslag på nya personer till styrelsen år 2025. Vi behöver minst en person till i nomineringsgruppen, helst två! Kan DU tänka dig att själv ingå i nomineringsgruppen, eller har förslag på någon annan, så hör av dig till mig eller någon annan i styrelsen. Tänk på att personen du föreslår måste vara tillfrågad. Vi är ett bra gäng i styrelsen redan nu och några nya kommer till i år, men det behövs alltid förberedas för nya krafter med nya idéer. Så snälla, hjälp oss med förslag.

Till kommande KPR (kommunalpolitiska rådet) den 19 februari finns en skrivelse till Kommunstyrelsen från oss pensionärsföreningar. Där protesterar vi mot beslutet att Kontaktcenter i Kulturhuset ska flyttas till nya kommunhuset på andra sidan järnvägen. Det skulle gynna de som bor på den sidan, men för de flesta är det bättre att Kontaktcenter finns kvar i Kulturhuset.  Då är det lätt tillgängligt för alla när vi är i centrum och handlar, besöker biblioteket, går på apoteket, hämtar paket eller besöker Träffpunkten. Vi är oftare på centrumsidan av järnvägen än på andra sidan!

Sist men verkligen inte minst – återigen en varning för nätbedrägerier. Det är skrämmande med alla bedrägerier riktat mot oss äldre. Det finns åtskilliga exempel på lurendrejare som utger sig för att vara t.ex polis, från banken eller någon som utger sig för att vara en kändis. Romansbedrägerier med ”kändisar” är vanligare än vad vi vill tro. Märker du ett ovanligt beteende från någon som lever ensam – våga fråga. Hen kan vara utsatt för nätbedrägeri, och ha lurats in i att medverka i t ex penningtvätt utan att förstå det själv. Har du själv kontaktats av någon, var misstänksam om personen tar kontakt på t ex Instagram i stället för på en vanlig dejtingsajt. Var misstänksam om personen du har en nätrelation med inte vill träffa dig på riktigt, eller om hen börjar be dig om pengar eller att köpa olika saker, tex Apples Gift Card. Så för att travestera en gammal TV-serie: Var försiktiga där ute!

Det känns inte roligt att avsluta brevet med tråkigheter, så jag slutar med det som egentligen var inledningen, nämligen: Härligt! Nu märker vi att dagarna blir längre, fåglarna sjunger när solen tittar fram och vi försöker att inte halka på isfläckarna. Det har varit en vinter med förrädiskt väder som växlat väldigt. Ibland har det varit mycket kallt och däremellan tö som till och med gjort det svårt att ta sig ut. Men jag hoppas att något av våra trevliga evenemang eller resor lockar dig till deltagande.

Välkommen!

Varma hälsningar

Gunnel Orselius-Dahl
Ordförande SPF Seniorerna Vallentuna