Hösthälsning

februari – mars 2023

Kära SPF-are i Vallentuna.

Tyvärr måste jag börja detta ordförandebrev med något tråkigt. Jag har i min egenskap av SPF-ordförande blivit utsatt för försök till mejlbedrägeri, nätfiske, eller phishing. Läs mer i slutet av brevet. Det är viktigt att läsa, eftersom flera av er har fått eller kanske kommer att få mejlet. Men först det vanliga ordförandebrevet.

Så är det redan augusti och junis hetta ersattes av regn och kyligare väder här i Norden. Just nu hör vi om förödelse både här i Sverige och Norge efter skyfallen. På andra ställen i världen konstateras värmerekord och bränder, samtidigt som översvämningar drar fram på andra håll.

Kriget i Ukraina fortsätter och vi undrar hur länge det kommer fortgå. Våra demokratiska värden är viktigt att slå vakt om. Det har blivit allt dyrare att handla mat och att bo och leva också. Ja, nog kan man bli bekymrad inför framtiden även om vi lever i en mycket priviligierad del av världen. Jag tror att vi mer måste börja se hur utvecklingen går globalt, och bidra med det vi kan. Men inte glömma bort att samtidigt göra det vi kan på hemmaplan. 

Här hoppas vi i styrelsen att SPF-föreningen kan vara med och hjälpa till på flera plan. Vårt första månadsmöte är den 30 augusti med trubaduren Johan Wennerstrand och en överraskning. Anmäl dig nu – det finns platser kvar. 

Nya och gamla aktiviteter för hösten drar också i gång nu. Titta gärna en gång till i programbladet eller här på hemsidan och se om du hittar något mer att delta i.

Träffpunkten får ju ny verksamhetsansvarig: Lotta Wollin, som jag skrev om i förra brevet. Det ska bli spännande att se hur vi kan fortsätta utvecklingen där. Det är en verksamhet som vi i SPF tycker är viktig och arbetar för i KPR. 

Och så det tråkiga igen: FLERA MEDLEMMAR OCH STYRELSEN, HAR FÅTT ETT BEDRAGARMEJL som ser ut att komma från mig.  Där ber jag om att man ska göra ”utlägg för Apple Presentkort, jag kan inte fixa” och hänvisning till länk. Klickar man på mitt namn, så kommer en helt annan, falsk, mejladress upp. Alla våra utskick till er medlemmar har avsändaradressen vallentuna@spfseniorerna.se.

SVARA INTE PÅ MEJLET. Någon har gjort det och då fått vidare instruktioner om att köpa presentkort och betala senare. RADERA MEJLET, och anmäl till oss om ni fått det.

Är ni det minsta osäkra – slå en signal och fråga hellre en gång för mycket! Vi har alltså blivit utsatta för phishing, nätfiske, och vi kommer att återkomma framöver  till hur man upptäcker och skyddar sig mot olika typer av bedrägerier. 

Lördagen den 16 september ordnas ”Vallentunakalaset” i Vallentuna centrum.  Det brukar vara ett stort evenemang. Vi i SPF:s styrelse kommer att vara med vid ett bord och presentera oss. Hoppas vi ses där!

Vänliga hälsningar

Gunnel Orselius-Dahl
Ordförande
SPF Seniorerna Vallentuna